Zapowiedź spotkania UNIA KSIĄŻENICE vs. SILESIA LUBOMIA.

2017-09-29 20:50:01, wyświetleń: 1139 W sobotę 30 września o godzinie 16:00 w Książenicach zostanie rozegrane spotkanie 8 kolejki Ligi Okręgowej grupy II Katowice.

Trójkę sędziowską jutrzejszego meczu stanowią:
Tomasz Izydorczyk (Ornontowice), Bartosz Słysz (Gliwice), Tomasz Wanicki (Knurów).

Po prawie 14 dniach przerwy na boisko ligowe wybiegną zawodnicy Unii oraz Silesii.
Jak wiemy udało rozegrać się tylko jedno spotkanie w ramach 7 kolejki, w którym Slavia Ruda Śląska pokonała 5-0 Tęczę Wielowieś. Reszta spotkań została przełożona na 25 listopada (sobota) godzina 13:30.

Nasi jutrzejsi przeciwnicy znajdują się na 12 miejscu w ligowej tabeli.
Do tej pory zgromadzili 6 punktów.
Dwukrotnie odnieśli zwycięstwo - w pierwszej kolejce ogrywając u siebie Rymer Rybnik 2 -1 oraz w czwartej kolejce wygrywając w Zaborzu 4 - 0.
Resztę spotkań drużyna z Lubomii przegrała.
Bilans bramkowy drużyny gości wynosi 7 - 22 (gole strzelone - gole stracone).
Najlepszymi strzelcami drużyny Silesii są:
Bartłomiej Socha  - 3 gole, Szymon Zacharko - 1 gol, Marcin Dzierżęga - 1 gol,  Maciej Kocztorz - 1 gol oraz Dominik Siedlaczek - 1 gol.

Kadra Silesii na jutrzejszy mecz: Bąkowski, Szuścik, Zacharko, Jasiak, Dembowy, Biły, Matuszek, Kamczyk, Brzoska, Jęczmionka, Kopel, Dzierżęga, Siedlaczek, Kocztorz.

Swoje ostatnie spotkanie ligowe Silesia Lubomia przegrała 2-1 na boisku w Przyszowicach. Z pewnością jutrzejszym meczem drużyna gości będzie chciała poprawić swój niezbyt dobry bilans punktowy, by spokojnie myśleć o utrzymaniu w lidze.
Najgroźniejszym ogniwem zespołu gości z pewnością jest dobrze nam znany Bartłomiej Socha. Ostatni raz mieliśmy okazję gościć go w meczu A klasy, w pamiętnym sezonie kiedy wywalczyliśmy wraz z Odrą Wodzisław awans do Ligi Okręgowej. Bartłomiej Socha był wtedy piłkarzem Odry Wodzisław prowadzonej przez Piotra Haudera.
W składzie Silesii można zauważyć także nazwiska innych piłkarzy, którzy swego czasu występowali w Odrze Wodzisław: Kocztorz, Siedlaczek czy Brzoska.

Natomiast drużyna Unii Książenice z 13 punktami zajmuje w ligowej tabeli 3 miejsce.
Do tej pory odnieśliśmy 4 zwycięstwa, 1 mecz zremisowaliśmy oraz 1 mecz przegraliśmy.
Bilans bramkowy naszego zespołu wynosi 18 - 10 (gole strzelone - gole stracone).
Najlepszymi strzelcami naszej drużyny są:
Przemysław Kośmider - 5 goli, Arkadiusz Suchiński - 3 gole, Maciej Stopa - 2 gole.
Po ostatniej wysokiej wygranej na własnym boisku z drużyną KS 94 Rachowice (wynik 5-1) Unia po raz kolejny będzie chciała dopisać do swojego dorobku 3 punkty.
Będzie to znakomita okazja, aby przeskoczyć w tabeli Orzeł Mokre, który znajduje się na drugim miejscu. Drużyna z Mokrego rozgrywa również jutro  swój mecz. O godzinie16:00 na własnym boisku podejmując lidera z Rudy Śląskiej.

Drużyna Unii Książenice do jutrzejszego meczu przystąpi bez pauzującego za nadmiar żółtych kartek Arkadiusza Suchińskiego oraz kontuzjowanych: Szymona Cicheckiego, Marka Holony, Przemysława Kośmidra oraz Jakuba Skowronka.

Kadrę naszego zespołu na jutrzejszy mecz stanowią:
Podpłoński, Niemiec, Siedlok, Tumula, Kaczmarczyk, Stopa, Smołka, Adamkowski, Przybyszewski, Tomas, Malcher, Kołodziejczyk, Kuczera, Adamczyk, Skalik, Zabłocki, Drapacz.

Na jutrzejszy dzień przewidziana jest słoneczna, bezdeszczowa pogoda, tak więc bez obaw o warunki atmosferyczne zapraszamy Państwa na kolejne ligowe emocje do Książenic !

Warto wspomnieć, że Unia w meczach na własnym boisku odniosła 3 zwycięstwa oraz 1 remis aplikując gościom do tej pory aż 14 goli, tracąc tylko 6.

UNIA KSIĄŻENICE - ŁTS Łabędy

9 czerwca, godz. 17:00