Jesień zakończona pucharowym zwycięstwem!

2018-11-20 10:27:51, wyświetleń: 148 W niedzielne, wczesne popołudnie rozegrano w Książenicach półfinał Pucharu Polski Podokręgu Rybnik, w którym Unia podejmowała Odrę Centrum Wodzisław Śląski i awansowała do finału rozgrywek!

W 90 minutach czasu podstawowego, zgromadzeni kibice bramek nie obejrzeli i doczekali się serii rzutów karnych.
Jako pierwszy do piłki podszedł Marek Malcher i uderzył celnie. Odra Centrum odpowiedziała celnym trafieniem za sprawą kapitana, byłego zawodnika Ruchu Chorzów i ekstraklasowej Odry Wodzisław - Marcina Malinowskiego.

Na 2-1 trafił Arkadiusz Suchiński, ale chwilę później było 2-2.W serii 3. do piłki podszedł Artur Tumula i również nie pomylił się z jedenastego metra. Goście ponownie odpowiedzieli celnie i było 3-3.
4. serię rozpoczął Jakub Gnyp który pewnie pokonał bramkarza Gości. Zawodnik Odry ponownie trafił i było 4-4. W 5. serii do piłki podszedł Łukasz Michalski i ku uciesze zawodników i kibiców z Wodzisławia nie zdołał pokonać bramkarza Odry. Na szczęście na strzał zawodnika z Wodzisławia świetnie zareagował Mateusz Niemiec i Unia była dalej w grze. W 6. serii mocno, pod poprzeczkę uderzył Bartosz Kutypa i piłka była po stronie Gości. Presji nie udźwignął zawodnik Odry Centrum, który przestrzelił decydującą jedenastkę.

Tym samym obrońca trofeum - Unia Książenice awansowała do wielkiego finału Pucharu Polski Podokręgu Rybnik, który zostanie rozegrany na wiosnę. Przeciwnikiem naszej ekipy będzie inna drużyna z Wodzisławia - Odra APN, która w sobotę pokonała MKS Czerwionka 4-2.

Unia Książenice - Odra Centrum Wodzisław Śląski
Zwycięstwo UNIA KSIĄŻENICE awans po rzutach karnych 5 - 4 Półfinał Pucharu Polski

18 listopada 2018, godz. 13:30

Piast II Gliwice - Unia Książenice