Relacja z meczu Przyszłość Ciochowice - Unia Książenice.

2017-11-26 09:10:52, wyświetleń: 655 25 listopada rozegraliśmy zaległe spotkanie w ramach 7 kolejki Ligi Okręgowej grupy II Katowice. Mecz ten pierwotnie miał odbyć się 23 września, ale został odwołany z powodu złego stanu boiska.

Unia wystąpiła w następującym składzie:
Niemiec, Malcher, Siedlok, Kaczmarczyk, Stopa (79. Smołka), Adamkowski (C), Przybyszewski (72. Tomas), Suchiński, Kośmider (46. Adamczyk), Kołodziejczyk, Drapacz (57. Kuczera).
Żółte kartki: Adamczyk, Suchiński, Niemiec.
Gole: Suchiński.

Pierwszą okazję w meczu miała Unia Książenice.
W 7 minucie spotkanie po strzale / podaniu (sami nie wiemy co to było : - )) Maćka Stopy piłka trafiła w głowę Arka Suchińskiego i wpadła do bramki gospodarzy.
W 9 minucie gospodarze mogli odpowiedzieć, ale Mateusz Niemiec broni pojedynek 1 vs 1.
W 32 minucie zawodnicy Przyszłości Ciochowice oddają groźny strzał na naszą bramkę, ale piłka minimalnie mija słupek naszej bramki.
Ataki drużyny gospodarzy dały efekt w 37 minucie, kiedy to po ograniu trzech naszych zawodników, gracz gospodarzy pokonuje bezradnego Mateusza Niemca.
Od tej pory mieliśmy wynik 1 - 1.
W 40 minucie znakomitą sytuację miał Jacek Drapacz, który po dośrodkowaniu Maćka Stopy oddał dobry, silny strzał głową, ale bramkarz Ciochowic sparował piłkę na rzut rożny.
W 45 minucie Maciek Stopa wybija piłkę z lini bramkowej po bardzo dobrze rozegranym rzucie rożnym zawodników z Ciochowic.
Do przerwy wynik meczu już nie uległ zmianie.
W 47 minucie Marcin Kołodziejczyk miał znakomitą okazję, by pokonać bramkarza gospodarzy, ale jego strzał okazał się zbyt słaby.
51 minuta i stuprocentową sytuację, która powinna zakończyć się strzeleniem gola przeprowadzają gracze z Ciochowic. Jednak parada Mateusza Niemca zapobiega utracie drugiej bramki w meczu przez Unię.
W 64 minucie kolejna stuprocentowa sytuacja gospodarzy, którzy przenoszą piłkę z kilku metrów nad poprzeczką.
Napór piłkarzy gospodarzy dał efekt po raz kolejny w 65 minucie spotkania, kiedy sędzia wskazuje na 11 metr po rzekomym faulu naszego bramkarza w polu karnym. Do kontaktu między zawodnikami jednak nie dochodzi i rzut karny nie powinien zostać podyktowany. Bardzo duży błąd sędziego spotkania, który podjął złą decyzję. Gospodarze wykorzystują rzut karny i ustalają wynik spotkania na 2 - 1.
W 70 minucie Michał Siedlok wybija piłkę praktycznie z lini bramkowej, chroniąc nasz zespół przed utratę trzeciego gola.
W 80 minucie Marcin Kuczera stanął w sytuacji "sam na sam" z bramkarzem Przyszłości, ale jego strzał wylądował obok słupka bramki gospodarzy.
W 83 minucie po dośrodkowaniu z rzutu wolnego Rafała Adamkowskiego - głową strzela Michał Siedlok, ale piłka mija po raz kolejny słupek bramki gospodarzy.
W 87 minucie spotkania gospodarze po indywidualnej akcji podwyższają wynik spotkania na 3 - 1.

Był to ostatni mecz naszej drużyny w tym roku.
Rundę jesienną możemy zaliczyć do udanej.
Cel postawiony przed naszym sztabem szkoleniowym oraz zawodnikami to zajęcie miejsca wyższego niż w zeszłym sezonie (6) i plan ten jest realizowany.

Po wczorajszym meczu z dobytkiem 28 punktów zajmujemy 5 miejsce w ligowej tabeli.

Niebawem na naszej stronie pojawi się podsumowanie rundy jesiennej oraz zapowiedzi meczów sparingowych, które rozegramy podczas zimowej przerwy przygotowawczej.
Wkrótce zostanie podany także harmonogram treningów.

Zawodnicy teraz udają się na zasłużony odpoczynek od piłki, tak by na początku stycznia znów wrócić do treningów. Dziękujemy Wam za zdrowie, serce i trud włożony w Wasze poczynania boiskowe.

Bardzo dziękujemy również kibicom Unii Książenice za liczną obecność na wczorajszym meczu wyjazdowym.

Unia Książenice - Odra Centrum Wodzisław Śląski
Zwycięstwo UNIA KSIĄŻENICE awans po rzutach karnych 5 - 4 Półfinał Pucharu Polski

18 listopada 2018, godz. 13:30

Piast II Gliwice - Unia Książenice