Relacja z meczu Rymer Rybnik - UNIA KSIĄŻENICE.

2017-10-08 12:16:55, wyświetleń: 1087 Sobotnim meczem zawodnicy Unii Książenice mieli sprawić znakomity prezent urodzinowy kierownikowi drużyny Sebastianowi Jaroszowi. Jaki był jednak rezultat spotkania ? Zapraszamy do lektury.

7 października w sobotnie deszczowe popołudnie rozegraliśmy spotkanie z Rymerem Rybnik.
Skład drużyny gospodarzy przedstawiał się następująco:
Łagoda, Herda, Piełka K, Myler, Sitko, Marcol, Adam, Czarnecki, Moskal (kapitan), Kaczmarczyk, Ciepły.

Ławka rezerwowych: Pyszny, Piełka G, Sałbut, Molęda.

Zestawienie drużyny Unii Książenice:
Podpłoński, Tumula, Zabłocki, Kaczmarczyk, Smołka, Stopa, Malcher, Przybyszewski, Adamkowski (kapitan), Suchiński, Kołodziejczyk.

Ławka rezerwowych: Niemiec, Adamczyk, Drapacz, Kuczera, Tomas.

Pierwsza groźna sytuacja w meczu miała miejsce już w 4 minucie spotkania. Po rzucie rożnym wykonywanym przez graczy Rymera zawodnik gospodarzy uderza piłkę głową obok bramki strzeżonej przez Przemka Podpłońskiego.
W 12 minucie to Unia miała dogodną sytuację do otwarcia wyniku spotkania. Rzut rożny wykonywany przez Maćka Stopę, który zagrywa na krótki słupek do Arka Suchińskiego - ten ogrywa zawodnika Rymera, ale strzał ląduje tuż obok bramki Rymera.
17 minuta spotkania i kapitalne uderzenie Kamila Kaczmarczyka, po którym bramkarz Rymera z kłopotami paruje piłkę na rzut rożny.
Na boisku nadal dominowała Unia. Na trybunach można było usłyszeć opinię, że gol dla Unii wisi w powietrzu. Kolejną okazję miał Marek Malcher, który w 22 minucie spotkania oddał strzał na bramkę Rymera, ale piłka ponownie przeleciała obok słupka.
W 24 minucie gospodarze objęli prowadzenie w meczu.

Z okolic 30 metra na uderzenie na bramkę Unii zdecydował się zawodnik Rymera i przelobował interweniującego Przemka Podpłońskiego.
Zawodnicy z Książenic czym prędzej chcieli doprowadzić do wyrównania. Efektem dobrej gry zawodników z Książenic był gol strzelony w 28 minucie spotkania. Po bardzo dalekim wyrzucie piłki z autu przez Rafała Przybyszewskiego najwyżej wyskakuje Marcin Kołodziejczyk i pokonuje bramkarza Rymera kierując piłkę głową do bramki gospodarzy.
W 38 minucie spotkania kapitan drużyny Unii Rafał Adamkowski zdecydował się na strzał z dystansu, ale i tym razem piłka przeleciała nad bramką gospodarzy.
W 45 minucie Unia jeszcze dwukrotnie przeprowadziła akcję po których powinna podwyższyć prowadzenie.
Najpierw Arek Suchiński po samodzielnym rajdzie strzela na bramkę Rymera, ale bramkarz wybija na róg, następnie Rafał Przybyszewski oddaje strzał z okolic 25 metra, ale piłka ląduje nad poprzeczką bramki strzeżonej przez Łagodę.

W przerwie meczu trener Marcin Koczy udzielił cennych wskazówek zawodnikom Unii.
Na trybunach kibice domagali się od zawodników większego zaangażowania oraz poświęcenia.

Początek drugiej połowy mógł sugerować, że to Unia rzuci się na rywala i będzie chciała szybko ustalić wynik spotkania.
W 51 minucie spotkania Maciek Stopa zdecydował się na strzał z okolic 25 metra, ale po raz kolejny dobrze spisuje się Łagoda.
W 53 minucie spotkania bardzo dobra sytuacja Rymera do podwyższenia prowadzenia. Sędzia dyktuje rzut wolny po którym Przemek Podpłoński piąstkuje piłkę chroniąc bramkę Unii przed stratą gola.
W 63 minucie kolejna bardzo dobra sytuacja naszego zespołu. Po dośrodkowaniu lewą nogą Arka Suchińskiego strzał na bramkę Rymera głową oddaje Marek Malcher, ale bramkarz gospodarzy po raz kolejny broni uderzenie naszego zawodnika.
W 66 minucie spotkania po bardzo celnym dośrodkowaniu z prawej strony boiska Kamila Kaczmarczyka do piłki dopada Jacek Drapacz, ale strzela tuż obok bramki.
W 71 minucie po niefortunnej interwencji naszego bramkarza Rymer podwyższa prowadzenie.
Na tablicy mamy wynik 2-1 dla Rymera.
Od tej pory masa niecelnych podań naszego zespołu. W nasze poczynania wkrada się mnóstwo chaosu. Drużyna z Książenic próbowała za wszelką cenę jak najszybciej dostarczyć piłkę pod bramkę Rymera, a zawodnicy gospodarzy przeprowadzali groźne kontrataki.
Zawodnicy naszej drużyny walczyli jednak do ostatniej minuty spotkania.
W doliczonym czasie gry po dośrodkowaniu Jacka Drapacza gola głową zdobywa Arek Suchiński i ratuje jeden punkt dla Unii Książenice.

Po meczu zawodnicy zgodnie przyznają, że był to jeden z gorszych meczów w naszym wykonaniu w tym sezonie.

Miejmy nadzieję, że kolejnym meczem, który rozegramy z rezerwami drużyny ROW-u Rybnik zawodnicy naszej drużyny zrehabilitują się za mecz z Rymerem.

Oczekujemy od całej drużyny determinacji, walki oraz zaangażowania od pierwszej do ostatniej minuty.

Zapowiedź najbliższego meczu już wkrótce.

Statystyki naszych zawodników można zobaczyć w zakładce "Kadra".

Podsumowanie meczu:
Podpłoński, Tumula, Zabłocki, Kaczmarczyk, Smołka, Stopa (77min. Tomas), Malcher, Przybyszewski (87min. Adamczyk), Adamkowski (77min. Kuczera), Suchiński, Kołodziejczyk (62min. Drapacz).
Asysty: Przybyszewski, Drapacz.
Gole: Kołodziejczyk, Suchiński.